FDA goedgekeurd

PicoWay voor tattoo verwijderen is FDA goedgekeurd

De Food and Drug Administration (FDA) is in de Verenigde Staten van Amerika een agentschap van de federale overheid dat de kwaliteit en veiligheid van onder andere medische producten controleert. De PicoWay laser is door FDA goedgekeurd. Dit betekent dat de laser voor tatoeage verwijderen aan verschillende klinische en preklinische tests wordt onderworpen, voordat het laserapparaat toegelaten wordt op de Amerikaanse markt. De uitkomsten van deze tests voldoen aan zeer strenge eisen.

PicoWay heeft een FDA goedkeuring voor alle tattoo kleuren: rood, geel, oranje voor de 532nm golflengte; zwart, bruin, groen, blauw en paars voor de 1064nm golflengte. De dubbele golflengte heeft een picoseconde (1000000000000 seconde) pulsduur en een hoog piekvermogen. De grote hoeveelheid lichtenergie in een zeer korte pulsduur creëert een sterke mechanische (schokgolf) energie, die de tattoo inkt breekt in kleine ‘stof’’ deeltjes. Nanoseconde lasers breken de tattoo inkt enkel in bolletjes af, waardoor het langer duurt voor het lichaam de inkt heeft afgevoerd.

Uit een onafhankelijk Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij 86 procent van de patiënten de tatoeage, na 3 behandelingen, voor ten minste 50 procent is verwijderd. Daarnaast toont het onderzoek aan dat er beduidend minder kans op bijwerkingen zijn en ervaart men minimaal ongemak tijdens tattoo laseren.

Bron: practicaldermatology.com