verwijderen van tatoeages

PicoWay de nr. 1 oplossing bij het verwijderen van tatoeages!

De belangrijkste eigenschappen van een laser hebben betrekking op de beschikbare golflengten (nm), de pulsduur (nano-/ picoseconden) en het piekvermogen. Voor een effectief, veilig en efficiënte behandeling moet het piekvermogen hoog zijn, de pulsduur kort en beschikt de laser over meerdere kleuren laserlicht om een zo breed mogelijk spectrum aan inktkleuren te behandelen. De ver ontwikkelde revolutionaire technologie van de PicoWay YAG laser is tot op heden de meest effectieve, veilige en efficiënte methode voor het verwijderen van tatoeages. Niet voor niets heeft de PicoWay YAG laser een FDA goedkeuring voor het verwijderen van alle kleuren inkt.

De PicoWay laser beschikt naast de kwaliteiten van nanoseconde lasers, waaronder de voormalige gouden standaard Q-switched ND-Yag laser, over een pulsduur van een picoseconde: dit is een biljoenste van een seconde. PicoWay geeft een pulse af die 100 maal korter is dan de nanoseconde lasers waarbij het gaat om nanoseconden, een miljardste van een seconde. Bij nanoseconde en picoseconde lasers van andere merken wordt het laserlicht door de tattoo inkt geabsorbeerd. De lichtenergie wordt tijdens de absorptie omgezet in thermische energie oftewel warmte die het inkt doet uitzetten en vergruist in minuscule bolletjes van inkt. Te veel warmte in de huid kan het weefsel beschadigen; de kans op verbrandingen en pigmentverschuivingen is aanwezig.

PicoWay is in staat om in een zo kort mogelijke tijd (picoseconde) een hoge dosis lichtenergie af te geven en de warmte om te zetten in mechanische energie, waardoor als een soort schokgolf aan energie de inktdeeltjes tot ‘stof’ worden vergruist. Hoe kleiner de inktdeeltjes, hoe sneller het lichaam deze kan afvoeren. De korte pulsduur van een picoseconde resulteert in een effectieve en efficiënte verwijdering van tatoeages en biedt in tegenstelling tot de nanoseconde en andere picoseconde lasers veiligheid en comfort bij ieder huidtype volgens Fitzpatrick Classificatie. Dit houdt in dat PicoWay zonder moeite en risico’s donkere huidtypen kan behandelen. De PicoWay laser is de eerste wereldwijd die beschikt over deze technologie, nog geen enkel lasersysteem evenaart de prestatie van PicoWay. Tatoeages kunnen op deze manier het snelst en het veiligst worden verwijderd met een minimale warmte en kans op pigmentverschuivingen.

Met dank aan Tamara de Grooth.